juffertje-in-het-groen

Tuinieren met plezier

met
'juffertje in het groen' Jeanine

Tuincursussen voor beginners én gevorderden

4.500+

Vingers groen gemaakt

42 jaar

Poten in de klei

35 jaar

Hovenier en groendocent
Jeanine Jonker

De groene reis van Jeanine Jonker

Ik ben Jeanine Jonker, een enthousiaste vakbekwaam hovenier en docent Tuin, Park en Landschap. Van jongs af aan voel ik mij betrokken bij de natuur en ik heb van mijn passie mijn beroep gemaakt. Ik deel graag mijn kennis en enthousiasme voor groen en tuinieren met anderen, en daarom ben ik gestart met tuincursussen.nl

Mijn groene reis begon in 1981, toen ik startte met de opleiding tot vakbekwaam hovenier aan de Middelbare Tuinbouwschool in Hoorn. Na het behalen van mijn diploma in 1984, besloot ik mij verder te ontwikkelen als docent en volgde ik de opleiding tot vakbekwaam docent aan de Stoas/Aeres Hogeschool in Nijmegen, Boskoop en Den Bosch.

workshop

Na mijn opleidingen ben ik aan de slag gegaan bij een tuincentrum als ontwerper en vakbekwaam hovenier. Tegelijkertijd verzorgde ik tuincursussen aan de volksuniversiteit. In 1992 begon ik mijn eigen bedrijf en richtte ik mij op het geven van tuincursussen, workshops en lezingen. Daarnaast werkte ik als ontwerper van tuinen en was ik actief in de uitvoering, zoals bij de aanleg en het onderhoud van tuinen en het uitvoeren van bomenwerk.

Van 2006 tot 2019 was ik docent aan de hoveniersopleidingen mbo en VHG brancheopleiding aan het Clusius College in Alkmaar. Hier heb ik alle vakken mogen verzorgen en mijn passie voor snoeien en tuinontwerpen kunnen delen.

Sinds 2020 ben ik weer actief als vakdeskundige tuincursusdocent en eigenaar van tuincursussen.nl. Ik verzorg tuinontwerpen, advies en vakbekwame tuincursussen voor particulieren en bedrijven. Daarnaast ben ik een veelgevraagd spreker voor lezingen en workshops over groene onderwerpen.

Wegwijs worden in jouw tuin?

Mijn groene avontuur heeft mij veel geleerd en veel mooie ervaringen opgeleverd. Ik ben dankbaar dat ik mijn passie voor groen en tuinieren met anderen kan delen. Volg mij op Instagram, Facebook, LinkedIn of abonneer je op mijn YouTube kanaal om op de hoogte te blijven van mijn groene avonturen en om te leren hoe je tuiniert met plezier!