U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Jeanine Jonker

Vakbekwaam hovenier en docent Tuin, Park en Landschap.over mij over mij

Voor TUINIEREN met plezier! 

Jeanine weet als geen ander hoe belangrijk het evenwicht tussen ruimte en groen in de tuin is. 

 

Een avondje "bomen" over tuinieren betekent al op ontdekkingsreis zijn.

De visie is vaak verrassend en inspirerend. "Goed voorbereid is het halve werk" geldt ook voor de tuin.

 

LIEFDE VOOR HET GROEN

 

Groei - leef - geef

Van jongs af aan heb ik mij betrokken gevoeld met de natuur.

Ik heb van tuinieren mijn beroep gemaakt en van lesgeven mijn vak.

 

Van 1981-1984 Opleiding tot vakbekwaam hovenier (Middelbare Tuinbouwschool Hoorn)

Van 1984-1989 Vakbekwaam docent (Stoas/Aeres Hogeschool Nijmegen, Boskoop, Den Bosch)

Van 1989-1992 werkzaam op Tuincentrum, als ontwerper en in de uitvoering werkzaam als vakbekwaam hovenier & verzorgen tuincursussen aan de volksuniversiteit.

 

Van 1992 -2006 Tuincursussen, workshops en lezingen op het gebied van tuinieren in centraal in Noord-Holland en ontwerper van tuinen. In de uitvoering; aanleg, onderhoud en bomenwerk (gedurende 14 jaar) En ben ik moeder geworden van 4 bijzondere kinderen.

 

Van 2006 - 2019 docent aan de hoveniersopleidingen mbo en VHG brancheopleiding aan het Clusius College in Alkmaar  (gedurende 13 jaar fulltime). Hier heb ik alle vakken mogen verzorgen en deelde ik mijn passie op het gebied van snoeien en tuinontwerpen.

 

Vanaf 1989 deel ik ook deze groene passie met mijn man, vakbekwaam en zelfstandig hovenier en sparren wij over het vak (al meer dan 30 jaar).

 

Vanaf 2012 begeleid ik het snoeien in de Hoogstam fruitboomgaard op Landgoed Nijenburg te Heiloo

 

NIEUWE FASE 

Vanaf 2020 verzorg ik wederom vak deskundige tuincursussen (eigenaar/ entrepreneur) maak ik TUINontwerpen, adviseer ik en werk ik in tuinen.

 

Een groen bezig bijtje, allround en een echte tuinvakvrouw!

 

Vanaf september 2020 tot en met juni 2021 was ik iedere zaterdagmiddag van 15.00 uur tot 16.00 uur te gast bij Radio Heemskerk met de rubriek groene vingers in het programma van (Mark) de Vrolijke Pater. Vanaf november 2021 iedere eerste zaterdag van de maand.

 

Vanaf december 2020 verzorg ik gratis TUIN Masterclasses om mijn kennis te delen en ben ik gestart met online tuincursussen.... en dat is LEUK!

Inmiddels hebben 778 deelnemers aan online lessen meegedaan.

 

Lesgeven dat ben ik! Het is mijn passie om mijn tuinkennis te delen!

 

Voor tuinpark Eigen Hof in Amsterdam (Sloten) heb ik in de maanden sept-okt-nov 2021 groene workshops verzorgd. In no -time waren alle plekken verzegd. Wordt vervolgt in het nieuwe seizoen.

Voor Steenbreek Alkmaar en Hortus Alkmaar heb ik 4 inspirerende tuinavonden in oktober 2021 verzorgd waar 116 bezoekers op af kwamen! Enthousiasme bij de bezoekers.

 

Voor de buurtgroep Risdam-Noord  (gemeente Hoorn) heb ik in januari 2022 een online klimaat avond mogen verzorgen waarbij het vergroenen van de eigen tuin in 5 stappen aan bod kwam. 

  

Centraal in Noord-Holland woon ik in het dorp Limmen (gemeente Castricum)

Ons erf heeft een grote tuin met kippetjes, mijn wormenhotel mijn nieuwste huisdieren zijn en we een zelfgemaakte lemen pizza oven hebben.  Onze unieke vaste buitenruimte is rond; een stoere veranda van rondhout. Hiervan staan korte filmpjes op Instagram en facebook.

 

Als je niets wilt missen kun je mij volgen op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op mijn YouTube kanaal.

KvK 76545628    btw-id NL 003107959B41     ©2009-2022 Jeanine Jonker tuincursussen.nl     NL 23 ASNB 0782 3111 80      All Rights Reserved.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?