Vind jij tuinieren leuk, maar heb je moeite
om je tuin gezond en mooi te houden?

Ontdek hoe je op een natuurlijke en duurzame manier jouw tuin onderhoudt

Meld je aan voor de cursus


En ga direct aan de slag in je eigen tuin

4.500+

Vingers groen gemaakt

42 jaar

Poten in de klei

35 jaar

Hovenier en groendocent

Interactieve cursus

Praktische en interactieve lessen die je direct kunt toepassen in jouw eigen tuin.

  Alle facetten

  Een complete cursus die alle facetten van tuinieren behandelt, van planten en snoeien tot bodem en gereedschap.

  Optimale leerervaring

  Een combinatie van online theorie en praktijkopdrachten in jouw eigen tuin voor een optimale leerervaring.

  Vergroot tuinplezier

  Een cursus die jouw tuinplezier vergroot en jouw tuin transformeert in een prachtige en gezonde omgeving voor jou en jouw familie.

  Duurzaam tuinieren

  Leren op een natuurlijke en duurzame manier jouw tuin te onderhouden, zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën.

  Ervaren tuinexpert

  Les van een ervaren en enthousiaste tuinexpert die haar kennis en passie graag met jou deelt.

  Jeanine Jonker

  Haal het beste uit jouw tuin met de kennis en expertise van Jeanine

  Jeanine Jonker is de drijvende kracht achter de cursus Natuurlijk Tuinieren. Haar passie voor groen en kennis van tuinieren maken deze cursus uniek en waardevol. Als vakbekwaam hovenier en docent Tuin, Park en Landschap heeft Jeanine meer dan 35 jaar ervaring in het creëren en onderhouden van prachtige tuinen.

  Met deze cursus deelt Jeanine haar kennis en passie voor tuinieren met jou. Je leert niet alleen hoe je planten op de juiste plek zet en mooie combinaties maakt, maar ook over het belang van bodemvoeding en -structuur, gereedschap en snoeien.

  Door haar ervaring als docent weet Jeanine als geen ander hoe ze jou op een praktische en interactieve manier kan laten kennismaken met alle facetten van het tuinieren. Je transformeert jouw tuin in een prachtige en gezonde omgeving. Met Jeanine als jouw persoonlijke tuinexpert en docent weet je zeker dat je de beste kennis en advies krijgt om jouw tuin tot een succes te maken.

  Je kunt direct starten met de  on-demand versie.

  Het zijn 6 lessen van anderhalf uur.  

  Kies je er voor om met de live-online gegeven cursus Natuurlijk TUINIEREN mee te doen neem dan contact op met Jeanine. Een aantal keren per jaar wordt deze unieke cursus aangeboden.

  Zij zijn enthousiast over de cursus:

  Echt een aanrader
  Ik heb enorm genoten van de cursussen die Jeanine geeft. Ik heb zelf een jong tuinbedrijf en kan altijd bij haar terecht met vragen uit de praktijk, dat is bijzonder prettig. Ze heeft veel kennis en ervaring en het is heel tof dat zij dit wil delen. Echt een aanrader.


  Bettina van den Beld
  Sterke inhoud
  De cursussen die Jeanine geeft zijn ontzettend leuk! Allereerst omdat het leuk is om met een hobby bezig te zijn, maar vooral ook door de sterke inhoud. Ze is enthousiast, bereikbaar voor vragen en down to earth. Alle vragen beantwoordt ze direct en ze geeft links naar uitgebreid en helder lesmateriaal.
  Ruud Huisman
  Veel ervaring en kennis
  Jeanine heeft ons aangestoken met haar enthousiasme en we zijn met veel zin aan de slag gegaan met het tuinplan. We zijn heel blij met het resultaat tot nu toe. Haar liefde voor het vak, de ruime ervaring en kennis vielen ons op. Daarnaast is Jeanine gewoon een heel sympathiek mens. Aanrader dus!
  Jetske Jaspers