Vergroot je kennis over tuinieren en geniet nóg meer van je tuin

Tuincursussen voor beginners én gevorderden

Bekijk alle cursussen
natuurlijk tuinieren

Cursus: Natuurlijk Tuinieren

Met deze cursus deelt Jeanine haar kennis en passie voor tuinieren met jou. Je leert niet alleen hoe je planten op de juiste plek zet en mooie combinaties maakt, maar ook over het belang van bodemvoeding en -structuur, gereedschap en snoeien.

Door haar ervaring als docent weet Jeanine als geen ander hoe ze jou op een praktische en interactieve manier kan laten kennismaken met alle facetten van het tuinieren. Je transformeert jouw tuin in een prachtige en gezonde omgeving. Met Jeanine als jouw persoonlijke tuinexpert en docent weet je zeker dat je de beste kennis en advies krijgt om jouw tuin tot een succes te maken.

rijk-bloeiende-border

Cursus: Kleurrijke borders

Ontdek de kunst van het creëren van een kleurrijke border in je eigen tuin! In deze cursus maak je stap voor stap een beplantingsplan voor ongeveer 25 m², waardoor je in staat bent om jaarrond een interessante beplanting te realiseren. Plantenkennis is niet nodig, maar het maken van huiswerk is wel belangrijk. Na deze zes wekelijkse lessen heb je niet alleen een mooi beplantingsplan, maar ook de praktische kennis om je plan uit te voeren en te genieten van een prachtige tuin. Tegels eruit, planten erin!

Informatie:

  • 6 wekelijkse LIVE online lessen
  • Nakijken van het gemaakte huiswerk
  • Inclusief ondersteunend lesmateriaal
  • Kosten: €325,-

Neem contact op om je in te schrijven voor deze cursus.

Harmonieus snoeien

Cursus: Harmonieus snoeien

Ben je ook altijd aan het twijfelen over wanneer en hoe je het beste kunt snoeien? In de cursus Harmonieus Snoeien leer je precies dat! Bij het snoeien van bomen en heesters staat het beste voor de plant centraal. Je leert hoe je op een praktische manier snoeit en met welk doel. Door te kijken naar de groei- en bloeiwijze van de planten leer je de technieken om vakkundig te snoeien. En dit alles vanuit het comfort van je eigen huis tijdens de online lessen. Na deze cursus gaat er een wereld voor je open en durf je met vertrouwen te snoeien!

Informatie:

  • 6 wekelijkse LIVE online lessen
  • Persoonlijke feedback op opdrachten
  • Inclusief ondersteunend lesmateriaal
  • Kosten: €225,-

Neem contact op om je in te schrijven voor deze cursus.

praktijkdag snoeien

Praktijkdag snoeien

Tijdens de praktijkdag snoeien van Jeanine Jonker Tuincursussen in regio Alkmaar ga je onder begeleiding zelf aan de slag in een particuliere tuin. Je leert de praktische vaardigheden van het snoeien en gaat aan de slag met echte levende materialen. De dag duurt 5 uur en is inclusief naslagwerk en lesdictaat voor thuis. Neem je eigen lunchpakket mee, maar voor koffie, thee en soep wordt gezorgd. Na deze dag ben je klaar om je eigen tuin met precisie te snoeien en te onderhouden.

Neem contact op om je in te schrijven voor de praktijkdag.